Slået op d.

En god start. :)

Den Lille Garnbutik har nu haft åbent snart 4 uger. Alt begyndelse er svær, men jeg er faktisk rigtig godt tilfreds.

Den sidste uge har min lille butik og jeg været i avisen to gange. Både Kolding Ugeavis og Jyske Vestkysten. Det er nogle rigtig fine artikler, der har fået forholdsvis meget plads. I JV fylder billedet en dobbelt side.


Som artiklen siger så gør jeg det meste selv, det omfatter: Opsætning og vedligehold af hjemmeside, opsætning og vedligehold af webshop, forhåbentlig en bog, design, opsætning og til retning af egne opskrifter. + det løse. Som selvstændig kan man få jobtitler nok hvis man virkelig gerne vil, eller økonomien ikke er til bare at få andre til det. 🙂 Der er også noget tilfredsstillende ved at gøre det selv 🙂

Mon ikke min lille butik nok skal lykkedes. Jeg tror stadig selv jeg går rundt i en lille bobel og ikke helt tror på at det er rigtigt det jeg har gang i. Det er det helt rigtige for mig lige nu. Men hvordan kan man være så priviligeret at man kan få lov at bruge al sin tid på en forretning som egentlig bare er en hobby jeg bare ikke kan lægge fra mig.

På nuværende tidspunkt har jeg i butikken alt Karen Klarbæks garn, hendes bøger og en del af hendes opskrifter. Jeg har en del af mine egne opskrifter(De fleste er stadig bare e-filer), diverse second hand og tilbehør i for af knapper, perler, hæklenåle, strikkepinde, forskellige rester både stof og garn. Så har jeg som det første valgt at få Lutterløkker 3 og Uldværk hjem. Der er nogle bøger jeg ikke kan lægge fra mig når jeg får dem set. Jeanette bag Lutter Idyl har sit eget forlag og har udgivet de her bøger, hun gør et fantastisk stykke arbejde, og laver nogle bøger man får lyst til bare at sidde og kigge i!

På listen over bøger jeg med tiden også gerne vil forhandle er:

Jeg vil rigtig gerne med tiden udvide og tage flere varer af forskellig art ind, om det skal være lidt mere garn, noget dansk design af forskellig art, andre strikkepinde og hæklenåle, det har jeg ikke helt besluttet endnu. Sidder du med et eller andet du bare tænker kunne være perfekt hos mig, så sig til – Der er en kontaktformular nederst på siden. Ellers skriv en mail til Denlillegarnbutik@ghitabi.dk

Håber jeg ser flere af jer i min lille butik i den nærmeste fremtid. Der er altid klar med havemøbler udenfor så man kan sætte sig ned med sit strikketøj og nyde vejret og naturen . 🙂

Slået op d.

En hæklet uld pung

I forlængelse af mit indlæg i går med præsentationen af KK – Pure Organic wool hvor jeg også delte en gratis opskrift på en filtet pung og to filtede sløjfer har jeg lavet en hækleopskrift også. Denne gang på en hæklet uld pung. Det her med små “tasker” der er strikket eller hæklet i forskellige materialer er ret populært. Jeg blev endda gjort opmærksom på at nogle designer butikker sælger sådan en lille uld pung til ca. 1200 kr. Hvordan dælan det kan blive til så vild en pris er jeg ikke klar over. Godt nok er uld dyrt (Dyre end bomuld i hvert fald), men 1200 kr. Det er da måske også lige i overkanten. 🙂

Jeg har lavet en opskrift på en pung der er hæklet med samme struktur som min seneste skuldertaske (har vidst aldrig fået lavet et blogindlæg der passer til den 🙁 ) Jeg er selv virkelig virkelig tilfreds med resultatet.

Den færdige pung måler ca. 20 x 11 cm. Jeg har brugt et nøgle KK – Pure Organic Wool, på billedet er det farven Sea Green. Men der er jo som tidligere nævnt 25 flotte farver at vælge imellem. Jeg er ikke færdig med at hækle de her punge, så der vil være flere farver at se snart. 🙂

Opskriften på pungen kan købes til 25 kr.

 

Du kan også købe opskriften ved at sende mig en besked på madeby@ghitabi.dk.

Slået op d.

KK – Pure Organic Wool

Jeg vil bruge lidt tid på at præsentere de forskellige typer garn jeg har i Den Lille Garnbutik.

Den første er uldgarnet

Pure Organic Wool

Det fortæller bandarolen: 
Ca. 50 g = ca. 150 meter
Strikkefasthed: 20-22 m = 10 cm.
Pind 3-4
100 % Økologisk uld – Brug uldvaskemiddel og vask ved maks 30grader.
Min oplevelse: 
Garnet er lavet som interiør uld, det kradser altså lidt. Garnet er holdbart og virkelig taknemlig at arbejde med. Er man ikke uld forskrækket så kan det bruges til virkelig mange ting. Er man som jeg ikke helt vild med uld helt ind på kroppen er dette garn til gengæld virkelig fantastisk til cardigans eller sweatre man har uden på en langærmet trøje, forskelligt interiør og pynte ting. Blandt andet har jeg udset garnet til at være helt perfekt til mange af projekterne i Lutter Idyls bog Lutter Løkker 3.
En anden ting der jo bare her helt fantastisk ved det her garn er farverne! Jeg er så vild med de farver! Kan slet ikke vente til den dag der kommer lidt flere timer i døgnet til at jeg kan strikke og hækle 🙂

Generelt har jeg selv altid brugt bomuld, det er der mange årsager til. Pris, farver, kvalitet, blødhed osv.

Men nu da jeg har uld i butikken skal det jo også prøves af. Jeg har fået min mor til at strikke et par punge, nogle sløjfer og nogle sutsko som alt sammen er blevet filtet. Jeg er så vild med det færdige resultat når uld bliver filtet. Denne type uld er også egnet til dette.

Filtet pung – Opskrift af Bente Iversen
Her kommer en vejledning til en strikket filtet uldpung. Opskriften er til den store pung.

Matrialer:
KK Pure organic wool i to farver
Strikkepind
Knap til lukning på pungen og lidt stof til evt. foer.  (Til den her er der brugt stof Tilda stof fra Panduro)

Forkortelser:
m – Masker
r – ret
vr – Vrang

OPSKRIFT:

Slå 40 masker op. Strik 33 cm ret strik.
Skift farve, strik yderligere 6 cm ret. Herefter tages ind på hver pind:
Strik 1 ret, 2 m sammen, strik til der er 3 m tilbage, strik 2 m sammen, 1 ret.
Fortsæt dette til der er 6 m tilbage, luk af.
Til knaphullet sættes garnet til i den ene side af de 6 tilbageværende masker, hækl 7 luftmasker, og hækl herefter km i lm-buen til der er masker jævnt fordelt over hele buen. Luk af og hæft alle enderne.

På illustrationen vises de færdige mål både før og efter vask. Målene kan variere fra vask til vask, det er meget afhængigt af type af vaskemaskine, hvad der kommer derind sammen med det og hvor fast du har strikket det.

De første 33 cm på pungen lægges dobbelt og pungen syes sammen i siderne. Herefter kommes pungen i vaskemaskinen ved 40 grader sammen med et håndklæde og uldvaskemiddel. Når den er færdigvaskes strækkes og formes den, hvis den er blevet lidt skæv. Er den ikke filtet (trukket sig nok sammen), så i maskinen med den igen. Lad det færdige resultat ligge og tørre, når du har genfundet den rigtige form og størrelse.

Når pungen er tørret så sættes foret i. Mål ved at lægge pungen oven på stoffet der er lagt dobbelt ret mod ret. Der skal være ½-1 cm sømrum i siderne og i toppen. Du kan vælge at sy siderne sammen i hånden eller på symaskine. Når det er syet sammen puttes foret i pungen og toppen bukkes bagover så det danner en pæn kant i toppen. Sy foret fast i hånden.

Find en knap der passer i din løkke og sy den fast på pungen.
Du er nu færdig med din filtet pung.

Vejledning til filtet sløjfe 

Slå 15 m op og strik 9 cm ret(Den gule) eller rib (1r, 1vr)(Den grå)
Luk løst af.
Før vask er mål ca. 11×9 cm
Efter vask ca. 9x7cm

Sløjfen filtes som pungen, se vejledning ovenfor.
Når sløjfen er filtet samles den på midten og der vikles garn omkring. Du kan nu montere din sløjfe på en elastik, spænde, bruge den som butterfly eller hvad du ellers kan finde på.

Håber du kan bruge de to små vejledninger. 🙂 Fortsat skøn dag herfra !

Slået op d.

Første åbningsdag

Jeg har haft en vild weekend. Jeg har holdt første åbningsdag i Den Lille Garnbutik. Fredag hvor jeg havde den første åbningsdag var det mest naboer og bekendte der dukkede op. Men hvis der er noget der er vigtigt når man vil drive en forretning på landet, så er det at naboerne støtter det. Jeg er overvældet over støtten fra mine naboer her ude i Stubdrup (Kolding). Vi flyttede ind i oktober sidste år, og har ikke fået hilst på så mange. Så det her var også en god anledning til at få mødt dem der bor omkring os. Alle hyggede sig og de var vilde med min lille butik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af hjertet tak for opmærksomheden 🙂 Det betyder alverden.

Ud over naboerne var Sødeste Karen Klarbæk også forbi sammen med mor og Rita (En af de faste deltagere i butikken i Silkeborg).

Men jeg tror uden at vide det, så var de folk som ikke var naboer eller bekendte den vigtigste rolle. For det at der mødte nogle op jeg ikke kendte betyder jo at det er RIGTIG lykkedes for mig. Det betyder at jeg kan findes og at min måske lidt begrænset reklame har virket! Tak til jer. 🙂

Lørdag holdt jeg også åbent, her dukkede ene og alene folk op jeg ikke direkte kendte 🙂 Tak!

Sådan helt uden at få sagt det højt har jeg været dødsens bange for den weekend og den første åbningsdag. Hvad nu hvis der ikke kom nogen. Hvad nu hvis jeg ikke kunne sælge noget. Hvad nu hvis dem der kom ikke kunne lide stedet! Endnu engang har alle mine bekymringer ikke været nødvendige! Jeg må arbejde på den der tro på at jeg som mit fine armbånd fra Nygaard Smykker siger “I AM ENOUGH”. Jeg prøver og prøver, det bliver da også bedre. Det her var et lille skridt på vejen.

Nu billederne så dem der ikke har været forbi kan få lov at se min lille butik.

Jeg glæder mig sådan til at det her rigtigt skal være en del af min hverdag. Det her har været en drøm i mange år. En af de der man ikke rigtig tør sige højt, for hvorfor pokker skulle jeg være i stand til at åbne en butik. ? Jeg er ingeniør, har ingen uddannelse inden for området. Og det er jo det vi hele tiden lære, vi skal have en uddannelse så vi kan få et arbejde!

Jeg lover at den her lidt forsømte blog skal få lidt mere kærlighed i fremtiden 🙂 Der er blandt andet nogle opskrifter på vej, som denne gang kommer på bloggen gratis. 🙂

Men okay, er der nogen der mangler en civilingeniør med en master i teknologibasseret forretnings udvikling 2-3 dage om ugen, så sig da bare til 🙂 På trods af den her trang til at være omgivet af garn og kreative projekter så er jeg faktisk en dygtig ingeniør . 🙂

 

Slået op d.

Min egen Garnbutik

Den er god nok, jeg har nævnt det før. Men nu sker det, sådan rigtigt! Jeg er så godt som klar, jeg har gjort hvad jeg kunne for at reklamere og sørge for at der er nogen der har opdaget mig 🙂 Så, i morgen åbner Den Lille Garnbutik. Jeg har fået renoveret et ekstra rum i garagen, har fyldt det med fine møbler og ikke mindst masser af garn.

Der kommer masser af billeder af det hele i næste uge. 🙂 Selvfølgelig virker teknikken nemlig ikke når den skal 🙁 Følg med på min instagram for at se nogle billeder.

Har du lyst til at se det hele, så holder jeg min første åbningsdag her på Brændsmadevej 15, 6000 Kolding kl. 11.00 i morgen (Fredag d. 27. April)

Jeg er klar. Men det her er godt nok noget af det mest skræmmende jeg har prøvet. Jeg står med hele ansvaret selv, jeg har købt en masse garn, brugt evigheder på at gøre et lille lokale klar og hvad så nu. Kommer der nogen? Er der nogen der kan finde herud på landet?

Jeg har gået til masser af eksaminer i min studietid. MASSER ! Har forsvaret både bachelor projekt og et speciale. Men den her gang invitere jeg folk helt hjem til mig selv, til noget jeg selv har lavet, og selv syntes er fantastisk! Jeg har hele tiden udskudt lidt at tænke det som en rigtig butik der skal åbne! For sådan noget kan man da ikke bare selv gøre! Men, nu er det en butik, den åbner i morgen og så håber jeg godt nok at jeg ikke bare skal hygge med mig selv. Ikke at jeg efterhånden er ved at være god til det, men det ville da bare være lidt ærgerligt. Kan heller ikke selv nå at bruge alle de nøgler garn. Så en lille bøn, er du vild med garn, tæt på Kolding, har lyst til kaffe og kage, eller bare trænger til at se noget andet end du plejer, Årsagen er lige meget, hos mig er du helt vildt velkommen!

Kan du ikke strikke eller hækle så kom forbi herude en tirsdag aften mellem 18.30 og 21 så skal jeg gøre mit for at du kan få det lært.

Håber virkelig vi ses!

 

Slået op d.

Fire strikkede klude

Jeg har efter jeg har strikket mine babytæpper virkelig forelsket mig i det her tykke 8/8 garn fra Karen Klarbæk. Det er så lækkert når man strikker i det. Og det færdige resultat er om muligt endnu mere lækkert.

Jeg har derfor også lavet fire opskrifter på strikkede klude. Du kan købe dem alle samlet her til 30 kr.

Der bruges lidt mindre end et nøgle pr. klud. Er du interesseret i at købet garnet hos mig, kan du købe et sæt hvor der er til 4 klude + opskrift til 100 kr. Farverne vælger du selv. Skriv en mail på iversen@ghitabi.dk.

Jeg har også i opskriften vedlagt tomme diagrammer så det er muligt at designe sine egne klude. 🙂

Slået op d.

Hækl og strik af plastikflasker.

Den er god nok, Karen Klarbæk, eller egentlig hendes dygtige datter Karoline Klarbæk, har til hendes årsopgave som har omhandlet bæredygtigt design fået lavet plastik garn. Hvert nøgle er lavet af to plastikflasker. Farverne er så fine.

Jeg har lavet et par opskrifter til det her fine garn. Begge opskrifter kan købes sammen for 30 kr. Fordelen med det her garn er at det ikke suger fugt og andet, så det kan bruges til rigtig mange brugsgenstande. Jeg har hæklet en lille pose, der kan bruges til dine garnprojekter og en lille kurv, der kunne være perfekt på badeværelset til småting ved håndvasken, ved siden af puslebordet eller ved køkkenbordet til at have opvaskemiddel og andet i der bruges ved vasken.

Køb opskriften på linket herunder:

Slået op d.

3 strikkede babytæpper

Jeg har fået strikket det sidste babytæppe i den her omgang!

Der er nu en samling på 3 tæpper, mangler de sidste af mine teststrikkere. 🙂 (Bare tag jer god tid, jeg hader stress, og vil derfor ikke jage med nogen).

Tæpperne kommer til salg som en lille samling af opskrifter til 50 kr. Der skal bruges 7 nøgler garn til et tæppe, så til kun 140 kr. for garn kan du strikke det lækreste babytæppe. Det kan man ikke få mange steder. Vælger du det samme garn som jeg har brugt, er det oven i købet økologisk, og  med mulighed for de lækreste farver. 

På farvekortet kan du se de lækre farver, jeg har brugt Soft Lilac, Dark Kombu Green og Nature White til mine. 

Men der er jo mange fine farver endnu, så mon ikke der kommer noget i de grå, blå og orange farver også 🙂 Lige når der er kommet nogle andre projekter fra hånden! 🙂 Jeg har blandt andet en lille dukke der har en voksende gardarobe, til et helt specielt projekt. Et stort et! Håber det lykkedes! Alt er hæklet i Karen Klarbæks lækre garn.

I næste uge, forhåbentlig en uge med mindre sygdom og mere tid til garn !

God weekend til alle herfra <3 !

Husk at følge med på min instagram – Der er en del flere opdateringer.

Slået op d.

Strikkede babytæpper

Det har stået lidt stille på bloggen og på facebook i lang tid. Det er bestemt ikke fordi det er gået i stå, det er nærmere fordi det bare er gået aalt for stærkt. Jeg arbejder på en helt masse spændende projekter. Herunder kommer lidt smagsprøve på et af dem 🙂 Håber i kan lide det! Selv kan jeg næsten ikke få armene ned af begejstring.

Egentlig hækler jeg mest. Men når det kommer til tøj, baby-ting og tæpper, så strikker jeg helst. Af den simple årsag at jeg hækler for stramt til at det overhovedet kan blive blødt det jeg laver. Det har sine fordele når det er legetøj og dukker der hækles, da jeg ganske enkelt ikke tror man kan slide mine ting op. Det er så fast og stramt at det nok skal holde evigt. 🙂

Jeg har de sidste par uger strikket en del, jeg har forelsket mig i Karen Klarbæks 8/8 bomuld, der lige som det tynde bomuld hun har, har nogle fantastiske farver og er virkeligt lækkert at arbejde med. Jeg fik en pludselig ide til nogle designs til nogle babytæpper, som hurtigt blev tegnet på papir, da jeg egentlig var ved noget andet. Nu er de to af dem så færdige, det tredje er også skrevet ned, men ikke helt strikket færdigt. De foreløbige opskrifter er på vej ud til at blive testet, så opskrifterne forhåbentlig kan være klar i slutningen af Februar.

Jeg er virkelig glad for resultatet. Og tænker egentlig bare at jeg vil lade billederne tale for sig selv, indtil jeg er helt fuldstændig færdig og kan præsentere dem alle tre sammen og de færdige opskrifter. 🙂

Fortsat god aften til alle. Glæder mig simpelthen sådan til det her projekt bliver færdigt. Så jeg forhåbentlig kan dele min begejstring med nogle af jer andre. 🙂